Server is not connected Problem

Post Reply
Nuvera
Posts: 4
Joined: Thu Nov 15, 2018 9:49 pm

Server is not connected Problem

Post by Nuvera » Thu Dec 20, 2018 11:56 am

I am running My Media on a Raspberry Pi. Since version 106 I am getting a problem.
When Switched on, my watched folders are scanned and the echo device plays the music OK. When the watched folder scan is completed the music stops and the echo device says that the server is not connected. The server is connected, and when I check the service status the following message is displayed.

xdg-open: unexpected option '-i'


? mymedia.service - My Media for Alexa
Active: active (running) since Wed 2018-12-12 10:47:54 GMT; 10min ago
Main PID: 2427 (MyMediaForAlexa)
CGroup: /system.slice/mymedia.service
+-2427 /opt/mymedia/MyMediaForAlexa

Dec 12 10:47:54 MediaPi systemd[1]: Started My Media for Alexa.
Dec 12 10:47:55 MediaPi MyMediaForAlexa[2427]: 12/12/2018 10:47:55 - Initializing My Media for Alexa - Version 1.3.107.0...
Dec 12 10:47:58 MediaPi MyMediaForAlexa[2427]: Key retrieved from container :
Dec 12 10:47:58 MediaPi MyMediaForAlexa[2427]: <RSAKeyValue><Modulus>hxnjbWnY7Y76NyBbNn46UBrSlZFaBtd7PUqsyU+NPFbIWOtivN6Pbiq8nqIK
Dec 12 10:47:59 MediaPi MyMediaForAlexa[2427]: Webserver running...
Dec 12 10:49:08 MediaPi MyMediaForAlexa[2427]: xdg-open: unexpected option '-i'
Dec 12 10:49:08 MediaPi MyMediaForAlexa[2427]: Try 'xdg-open --help' for more information.


After a certain time it starts working again, and it then seems to work OK


? mymedia.service - My Media for Alexa
Loaded: loaded (/etc/systemd/system/mymedia.service; enabled; vendor preset: enabled)
Active: active (running) since Wed 2018-12-12 10:47:54 GMT; 34min ago
Main PID: 2427 (MyMediaForAlexa)
CGroup: /system.slice/mymedia.service
+-2427 /opt/mymedia/MyMediaForAlexa

Dec 12 10:47:55 MediaPi MyMediaForAlexa[2427]: 12/12/2018 10:47:55 - Initializing My Media for Alexa - Version 1.3.107.0...
Dec 12 10:47:58 MediaPi MyMediaForAlexa[2427]: Key retrieved from container :
Dec 12 10:47:58 MediaPi MyMediaForAlexa[2427]: <RSAKeyValue><Modulus>hxnjbWnY7Y76NyBbNn46UBrSlZFaBtd7PUqsyU+NPFbIWOtivN6Pbiq8nqIK
Dec 12 10:47:59 MediaPi MyMediaForAlexa[2427]: Webserver running...
Dec 12 10:49:08 MediaPi MyMediaForAlexa[2427]: xdg-open: unexpected option '-i'
Dec 12 10:49:08 MediaPi MyMediaForAlexa[2427]: Try 'xdg-open --help' for more information.
Dec 12 11:15:57 MediaPi MyMediaForAlexa[2427]: Key retrieved from container :
Dec 12 11:15:57 MediaPi MyMediaForAlexa[2427]: <RSAKeyValue><Modulus>hxnjbWnY7Y76NyBbNn46UBrSlZFaBtd7PUqsyU+NPFbIWOtivN6Pbiq8nqIK
Dec 12 11:15:57 MediaPi MyMediaForAlexa[2427]: Key retrieved from container :
Dec 12 11:15:57 MediaPi MyMediaForAlexa[2427]: <RSAKeyValue><Modulus>hxnjbWnY7Y76NyBbNn46UBrSlZFaBtd7PUqsyU+NPFbIWOtivN6Pbiq8nqIK
bizmodeller
Posts: 365
Joined: Thu Nov 14, 2013 8:40 pm

Re: Server is not connected Problem

Post by bizmodeller » Thu Dec 20, 2018 6:27 pm

Can you send us a zipped log file by using the Download Logs button on the Support tab of the My Media web console? Please send this via email to our support email address.

How large is your library? We introduced some additional index locks around this time so this may be doing overzealous locking which we will address
Nuvera
Posts: 4
Joined: Thu Nov 15, 2018 9:49 pm

Re: Server is not connected Problem

Post by Nuvera » Fri Dec 21, 2018 4:27 pm

I have emailed the diagnostic logs to support.

All the while the 'Watched Folders' were being scanned, all worked normally.
As soon as the folders finished the My media web-server locked up and was unusable.

After many reboots and getting the same error every time I decided to re-install version 104 software.
All is now working normally. I'll give it a few days test and then upgrade to 106.
bizmodeller
Posts: 365
Joined: Thu Nov 14, 2013 8:40 pm

Re: Server is not connected Problem

Post by bizmodeller » Sat Dec 22, 2018 10:07 am

Can you update to version 1.3.111.0 (or later) from our website - this should resolve the issue of getting Server Not connected warnings from Alexa for a period of time after Watch Folder scanning for largish media collections.
Nuvera
Posts: 4
Joined: Thu Nov 15, 2018 9:49 pm

Re: Server is not connected Problem

Post by Nuvera » Sun Dec 23, 2018 10:45 pm

Hi guys,
Installed version 112 software and problem is cured.

Great program
Many thanks
bizmodeller
Posts: 365
Joined: Thu Nov 14, 2013 8:40 pm

Re: Server is not connected Problem

Post by bizmodeller » Wed Dec 26, 2018 9:19 am

Thanks for confirming
Post Reply